notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg a Nutrilite-GI diétát

hirdetes

A Nutrilite-GI diéta

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy elérkezzen a bikiniszezon. Ha szeretnél hatékony eredményt elérni, érdemes kipróbálnod a Nutrilite-GI diéta, amire rengeteg ember esküszik! A következőkben részletesen bemutatjuk az étrendet! 

 Nutrilite-GI diéta

I. SZAKASZ
FOGYÓKÚRA FÁZIS ( 28 NAP)

 

  1. 1. Hét: 1-3. nap      Fehérjenapok
  2.             4-7. nap     Fogyókúra étrendi napok
  3. 2. Hét: 8. nap        Fehérjenap
  4.              9-14. nap Fogyókúra étrendi napok
  5. 3. Hét: 15. nap      Fehérjenap
  6.             16-21. nap Fogyókúra étrendi napok
  7. 4. Hét: 22. nap     Fehérjenap
  8.             23-28. nap Fogyókúra étrendi napok 
     

 

 

II. SZAKASZ
ANYAGCSEREBEÁLLÍTÁS ( 14 NAP )

 

  • 1.nap: Fehérjenap
  • 2-7. nap: Anyagcserebeállítás
  • 8. nap: Fehérjenap
  • 9-14. nap: Anyagcserebeállítás

 

  • A diéta alatt heti 4 alacsony intenzitású edzést kell beiktatni !
  • Naponta 6-szor kell étkezni és 2,5-3 l vizet, gyógyteát el kell fogyasztani!
  • A diéta megkezdése előtt laborvizsgálatot kell csináltatni!
  • Több vitamint és ásványi anyagot kell bevinni!
  • Fontos a pihenés, a relaxálás és a nyugodt alvás! 

 

TÁPLÁÉKKIEGÉSZÍTŐK A MINŐSÉGI TÁPLÁLKOZÁSÉR

  • proteinpor vagy proteinszelet
  • CLA-500
  • Multivitamin-és egyéb Nutrilite vitaminkészítmények 

 
ÉTREND


FEHÉRJENAPOK


1.     NAP:
REGGELI: 1 db tükörtojás, tonhal roston, majonéz
TÍZÓRAI: Trappista sajt, kígyóuborka
EBÉD: Sült csirke
UZSONNA: Tehéntúró
VACSORA: Főtt tojás, kígyóuborka
      UTÓVACSORA: Sonkaszalámi
 
 

2.     NAP:
REGGELI: Baromfivirsli, főtt tojás
TÍZÓRAI: Fetasajt vagy mozzarella
EBÉD: Pulykamell, savanyúkposzta
UZSONNA: Tükörtojás, paprika
VACSORA: Heck roston
UTÓVACSORA: Kaukázusi kefír
 
 

3.     NAP:
REGGELI: Kefíres krémtúró zöldpetrezselyemmel vagy snidlinggel
TÍZÓRAI: Csirkesonka, paprika
EBÉD: Lazac sütve
UZSONNA: Natúr joghurt
VACSORA: Csirkecomb, uborka
UTÓVACSORA: Lágy sajt ( anikó, tura )
 
 

FOGYÓKÚRANAPOK
 
 

1. NAP:
REGGELI: Sonkás rántotta, glyx kenyér
TÍZÓRAI: Alma
EBÉD: Citromos csirke
UZSONNA: Sonkatekercs uborkával töltve
VACSORA: Brokkoli reszelt trappista sajttal
UTÓVACSORA: Italpor
 

hirdetes
2. NAP:
REGGELI: Tojás, sajt, kenyér
TÍZÓRAI: Italpor
EBÉD: Csirkemell, főzelék
UZSONNA: Italpor
VACSORA: gombás rántotta
UTÓVACSORA: Italpor
 
3. NAP:
REGGELI: Körözött, glyx kenyér, paprika
TÍZÓRAI: Sajt vagy italpor
EBÉD: Grillezett csirkemell, káposzta saláta
UZSONNA: Uborkás sonkatekercs
VACSORA: Grillezett lazac, fejes saláta
UTÓVACSORA: Italpor
 
4. NAP:
REGGELI: Glyx kenyér, pannóniasajt, paprika
TÍZÓRAI: Alma
EBÉD: Sovány sertéshús párolva, zöldbab
UZSONNA: Grillezett hal
UTÓVACSORA: Proteinital
 
5. NAP:
REGGELI: Főtt tojás, glyx kenyér, paprika
TÍZÓRAI: Kivi vagy proteinszelet
EBÉD: Pulykamell roston, karfiol, brokkoli
UZSONNA: Lágy sajt, glyx kenyér
VACSORA: Fitness saláta
UTÓVACSORA: Proteinszelet
 
6. NAP:
REGGELI: Baromfivirsli, mustár, glyx kenyér
TÍZÓRAI: Grapefruit vagy narancs
EBÉD: Heck roston, paradicsom, retek, uborka
UZSONNA: Sonkafelvágott, glyx kenyér
VACSORA: Fitness saláta
 


Eddigi sikereinket kiegyensúlyozott, sokoldalú, mértéktartó táplálkozással, kalóriahintáztatással értük el.

 

Miért kerestem mégis új programot ?

 

  •  20-25 kg leadása után az utolsó 6-7 kg nagyon nehéz ezzel a módszerrel.
  •  Meg kell valami szokatlannal lepni az anyagcserét, fel kell gyorsítani a fogyást.
  •  Meg kell tanítani a fogyókúrázót arra, hogyan tudja tartani súlyát, meg kell tanítani a SZÉNHIDRÁTKONTROLL-t.
  •  A program jól kontrollálható, a diétában a zsírbontás ketonstyx-szel jól nyomon követhető.  
hirdetes


Miért indul fehérjenapokkal a diéta?


Anyagcserénk motorja a pajzsmirigy, melynek két hormonja a trijódthyroxin és a tetrajódthyroxin vesz részt a szabályozásban. Ezek a hormonok akkor működnek jól, ha sok jó minőségű fehérje áll rendelkezésre: ilyenkor”fűtés” van, sok hő termelődik, pörög az anyagcsere. Ha kevés a fehérje a „ fűtés” igény szerint lép életbe, az anyagcsere 70%-al is lelassulhat. A fehérjék létfontosságúak szervezetünk számára, a sejtek alapvető építőkövei, 22 féle aminosavból épülnek föl. ( 8 esszenciális ) Fontos a minőségi fehérje bevitele, ami 2/3 rész növényi fehérjéből és 1/3 rész állati fehérjéből áll. A Nutrilite fehérjepor 2/3 szójafehérjét és 1/3 tejfehérjét tartalmaz ( 1 adag 38 Kcal és a zsírtartalma csak 38 g. Ugyanennyi fehérjebevitelhez 45 g húst kellene megenni, aminek a zsírtartalma jelentős.) A 3. fehérjenap után általában elindul a zsírbontás, a ketonstyx elszíneződik. Ha mégsem, további fehérjenapot kell tartani, amelyeken az összkalóriabevitel 1400 Kcal, szénhidrát 7%. A fogyókúra napokon az összkalória 1400-1500 Kcal, a szénhidrát 60-80 g körül van. A 28. napra jelentős zsír és súlyvesztés következik be.

 

Miért kell ilyen mértékű szénhidrátkontroll a fogyáshoz?

A civilizációs táplálkozás egyik legnagyobb hibája az egyszerű, finomított szénhidrátok bevitele. Nézzük a szénhidrát útját a szervezetben: ha megeszünk egy szelet kenyeret, lebomlik egyszerű szénhidrátokra.

 

A vérbe áramló inzulin 3 helyre irányíthatja a cukrot:

  • a májba ahol raktározódik
  • az izomsejtekhez, ha átjárható a sejtek fala
  • zsírrá alakul, ha a máj telítve van és az izomsejtek fala sem átjárható.


Ha a cukor sokáig marad a vérben, a szervezet kénytelen „ enzimatikus magytakarítást” végezni: a cukrot zsírrá alakítani. Kialakul egy ördögi kör: minél több a zsír, annál kevésbé érzékenyek a sejtek az inzulinra, minél több az inzulin, annál több zsír alakul ki. Végül kialakul a hiperinzulinizmus, az inzulinrezisztencia majd a cukorbetegség.


Miért kell 5 alacsony intenzitású edzést csinálni a programban?


Minden izomsejten található egy inzlinreceptor, mely ha jól működik, átjárhatóvá teszi a sejtfalat az inzulin számára. Az inzulinreceptorokat edzeni kell mozgással, csak így képesek ellátni feladatukat. Az izomsejtek glükóz formájában tárolják a cukrot ill. felhasználják a mozgás során.


Mi a helyzet a zsírokkal?


Kategorikusan kijelenteni, hogy a zsírok károsak, nem lehet. Táplálkozásunk hibája a túlzott mértékű állati eredetű zsír bevitele, kevés az omega 3 zsírsav fogyasztása, rossz az arány az omega 3 és az omega 6 között. ( halfélék fogyasztását növelni kellene )

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Aromafürdő

  A fürdővízhez gyógynövényeket és illóolajokat adagolnak a fürdővízhez, éppen... Tovább

Kamilla

Latin neve: Matricaria recutita   Népi elnevezései: orvosi székfű, pipitér, pipiske,... Tovább

Tovább a lexikonra